49. Savetovanje - OSVETLJENJE 2022

49. Savetovanje - OSVETLJENJE 2022
49.Savetovanje „Osvetljenje 2022“ održano je od 1.do 4.novembra 2022. godine u hotelu „Zepter“u Vrnjačkoj Banji. Savetovanju je nakon dvogodišnje pauze prisustvovalo preko 120 predstavnika firmi i članova Društva.

IZVEŠTAJ SA XLIV GODIŠNJE SKUPŠTINE

Redovna XLIV godišnja sednica Skupštine Srpskog društva za osvetljenje održana je 22. marta, 2022. godine (utorak) u Velikoj sali u Domu inženjera i tehničara Srbije, Kneza Miloša 9/III, Beograd, sa početkom u 12 časova.

JEDINSTVENO PODNEBLJE BAJINE BAŠTE

Zahvaljujući dobro osmišljenoj tradiciji Srpskog Društva za osvetljenje, stručna  savetovanja se organizuju svake godine u drugom gradu. Naši članovi i gosti u prilici su tako da upoznaju prirodne lepote i kulturno istorijsko nasleđe različitih regiona. 

Angažovanjem Organizacionog odbora i ove godine smo pored kvalitetnog stručnog programa imali bogat izletnički program. Ni kratki novembarski dani nisu nam smetali da u pauzama između predavanja uživamo u čarima Bajine Bašte i njene raskošne okoline. 

Plovidba jezerom Perućac 

Jezero Perućac

Jezerom smo plovili prostranim brodom „Grizli“. Kiša nas je dopratila do broda,  ali je ubrzo  „digla ruke od nas“ ne želeći valjda da nam kvari ugođaj. Naš ljubazni vodič koji nas je pratio tog popodneva nije štedeo reči da nas informiše o mestima koja smo posetili, pa evo prilike da se podsetimo.

48. Savetovanje - OSVETLJENJE 2019

Primena novih tehnoloških dostignuća 

Jelena Dinić

-Na stručnom savetovanju „Osvetljenje 2019“, održanom od 12-15. novembra u Bajinoj Bašti,  predstavljena su napredna inovativna rešenja u oblasti tehnike osvetljenja unutrašnjih i javnih površina. 

U okviru panel prezentacija predstavnci međunarodnih i domaćih kompanija: Ledvance, Fluoelektro, Buck, Elektrovat, Minel-Schreder i Signify, predstavili su svoje najnovije projekte.  

SITS